Speciális Támasz

Program

Ebben a programban magyarországi vagy határon-túli, tartós betegséggel, fogyatékkal élő, vagy valamilyen speciális szükség miatt segítségre szoruló 18. életévüket betöltött felnőtteket és ezen keresztül családokat támogatunk.

 

A befizetendő támogatási összeg személyenként havi minimum 14.000 Ft, amiből a támogatottnak havi 12.000 Ft-ot adunk át, a fennmaradó részt pedig adminisztrációs- és postaköltségekre, illetve a helyi kapcsolattartó önkénteseink költségtérítésére fordítjuk. A 14.000 Ft feletti összeget extra támogatásként teljes egészében átadjuk a támogatottnak.

 

A kontaktmunkatársaink havonként meglátogatják a támogatottjainkat, személyesen adják át a rászorulónak vagy a gyámjának a támogatási összeget. Évente egyszer fényképes beszámolót készítenek a támogatottról, amit eljuttatunk a támogatónak. Ha év közben bármilyen jelentős változás történik a támogatott életében azt is tudatjuk a támogatóval.

 

Azok a fogyatékkal élő, vagy felnőtté vált speciális szükségben élő támogatottjaink, akik életkoruk miatt kikerülnek a Gyermektámogató Programból, abban az esetben, ha a támogatóik továbbra is vállalják a támogatásukat, automatikusan a Speciális Támasz kedvezményezettjeivé válnak.

 

Ha újonnan jelentkező felnőtt rászorulót vonunk be a Speciális Támasz programba, akkor annak új támogatót keresünk, aki lehet magán-, vagy jogi személy, illetve valamilyen közösség.