Segíts egy Kicsit!

Gyermektámogató Program

A “Segíts egy Kicsit!” a Kelet-Európa Misszió Gyermektámogató Programja, amelynek keretében 2003 óta rászoruló, nehéz körülmények között élő gyermekeket, illetve azok családjait rendszeres, havi anyagi támogatásban részesítünk.

 

A Magyarországon, Erdélyben, Székelyföldön, Vajdaságban vagy Kárpátalján támogatott gyermek az esetek többségében nagycsaládban, vagy valamelyik szülő nélkül él. Beteg, vagy valamilyen testi, illetve szellemi fogyatékkal élő gyermekeket is támogatunk. A támogató és a támogatott gyermek közötti kapcsolattartást önkéntes munkatársaink végzik, akik havi rendszerességgel látogatják a családokat, és átadják a gyermek gondviselőjének a támogatási összeget.

A támogatás gyermekenként rendszeresen, havi minimum 14.000 Ft.

A gyermek havi 12.000 Ft pénzbeli támogatást kap, a fennmaradó 2.000 Ft-ot az adminisztrációra, postaköltségekre és a helyi kapcsolattartó személyek költségtérítésére fordítjuk. A 14.000 Ft feletti összeget extra támogatásként teljes egészében átadjuk a családnak.

A támogató lehet magán-, vagy jogi személy, illetve valamilyen közösség. A támogatott gyermekről a támogatónak évente egy alkalommal fényképes beszámolót küldünk.