Ukrán gyermektáborok

Központunkban Inárcson, két ukrán gyermektábornak is otthont adhattunk nyár elején a Mercy Projects szervezésében. Az idei táborok teljesen mások voltak az eddigiekhez képest. A misszionáriusok elmesélték, hogy évente szoktak gyermektáborokat tartani a szervezetük által támogatott gyermekek számára, ők már ismerik a kereszténységet, hallottak már bibliai történeteket, és tudják mit jelent az, hogy imádság.
 
Idén a háború következtében Magyarországra menekült ukránok körében hirdették meg a gyermektábor lehetőségét. Egy kisiskolás- és egy tinitábort terveztek, melyek 5-5 napig tartottak. Több mint 30- 30 gyermek érkezett mindkét táborra.
A menekült gyermekek nagy része nem hallott a kereszténységről, sokan még soha nem is voltak táborban ezelőtt. A kezdéskor a gyerekek egykedvűen vetették bele magukat a programokba. Arra számítottak, hogy unalmas lesz az időtöltésük, melyben semmi élvezetet nem lehet találni.
 

Amint látták, hogy izgalmas lehetőségeket kínál a tábor, egyre nyitottabbá váltak. Bekapcsolódtak, mikor a vezető misszionáriusok imát kezdeményeztek Ukrajnáért, vagy amikor Istent dicsőítő énekeket énekeltek. Nagyon élvezték a szabadlevegőn való játékokat. A táborvezetők mesélték, hogy egy kisfiú az esti imaalkalomkor hálát adott, hogy itt lehet a táborban a szabadban, és nem egy óvóhelyen kell ülnie bezárva.

Különböző kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek, angolul és fotózni is tanultak. A fényképezés által a táborvezetők azt remélték, hogy lehetőséget adnak a gyermekeknek, hogy elmesélhessék a saját történetüket, feldolgozva ezáltal az átélt traumákat. 

 

2022. július 15.

Shopping Cart