Örömhír mindenkinek

Mi az evangélium? 
A szó jelentése jó hír, örömhír.Az evangélium egy olyan üzenet Istentől, amelyben közli a bűnben élő emberiséggel, hogy szereti. Ezért elküldte egyszülött Fiát,  Jézust Krisztust, aki bűn nélkül élt, meghalt – magára véve a bűnt és annak minden következményét. Harmadnapra feltámadt, tudtára adva mindenkinek, hogy örök érvénnyel legyőzte a halált. Ettől kezdve ingyen ad bűnbocsánatot és örök életet azoknak, akik hisznek Benne.

miazevangelium


Mihez kezdjünk az evangéliummal?
Mivel Isten ajándéka ingyen van (Ef. 2:8), ezért egyszerű a dolgunk:

  • El kell fogadnunk a tényt, hogy bűnös emberek vagyunk és megbocsátásra van szükségünk.
  • Hinnünk kell, hogy Jézus Krisztus Isten Fia a Megváltónk, aki meghalt a bűneinkért (ApCsel 2:36)
  • Változtatnunk kell bűnös életstílusunkon (ApCsel17:30)
  • Jézust kell életünk Urává tenni és Őt követni (ApCsel 6:46)


Hogyan tovább?Tanulmányozzuk akár naponta a Bibliát és imádkozzunk, hogy személyes megtapasztalásunk legyen Istennel. A Biblia olvasása útmutatást ad életünkre, erősíti a hitünket és átformálja gondolkodásmódunkat, hogy jellemünk egyre jobban hasonlítson Krisztuséra. Az imádságban elmondhatjuk Istennek szükségeinket, vágyinkat, álmainkat, örömünket és bánatunkat, amelyekre választ kaphatunk Tőle.


Jól tesszük ha csatlakozunk egy helyi keresztény gyülekezethez, ahol a többi hívővel együtt dicsérhetjük Istent, ahol más keresztények segíthetnek abban, hogyan éljük meg hitünket a hétköznapokban, ahol mi is bátoríthatunk másokat.

Beszélhetünk másoknak is Krisztusról. Ha valóban örömhírnek tartjuk ami velünk történt, akkor ne tartsuk meg magunknak, hanem osszuk meg másokkal!

Ha további kérdésed van az Evangéliummal kapcsolatban, írj nekünk!

Shopping Cart