Iskolákat segíthettünk

Forrás Oktatási központ, Tard
Befogadás? Nyitottság?
👉“A tananyagot meg lehet tanulni egy félév alatt, de ezt a lelkületet, melyet a Forrás iskolában megéreznek a gyerekek, nehéz máshogyan pótolni.”
🎁 Interaktív táblákkal és irodabútorokkal ajándékozhattuk meg a Tard településen működő Forrás O.K. iskolát. Az intézmény igazgatója és igazgatóhelyettese látogatott el hozzánk, missziós központunkba. Niké igazgatóhelyettes, fizika szakos tanár és osztályfőnök, elmesélte, hogy sok SNI-s, azaz sajátos nevelési igényű diák jár az iskolába, de vannak gyorsan haladó tanulók is.
💡Differenciáltan oktatnak, a lassabban haladó diákokat teszik meg csapatkapitánynak a játékban, vagy megkérik egyikőjüket, hogy készüljön fel power pointos prezentációval az aktuális tananyagból.
📘A lassabban haladó diák mutatja be az új tananyagot a többieknek, akik ezáltal megismerik őt, és elismerik a munkáját.
✏️Vannak kitűnő tanulók is, akik országos döntőbe jutottak a fizika versenyen. Egy-egy diák 60 km-t is utazik, hogy beérjen az iskolába reggelente.
⚽️Nikétől hallottam, hogy az egyik sajátos nevelési igényű, testi fogyatékkal élő diákjuk nagyon szeret focizni, de nem tud annyira jól, társai mégis őt választották be a focicsapatba az iskolában rendezett versenyre. Az egész suli egy emberként szurkolt neki.
🙌Mi is szurkolunk nektek Forrás Oktatási Központ, és minden jót kívánunk további munkátokhoz!

 

Sütő András Általános Iskola, Tiszanána

Terikével az Iskola pünkösdi hitű hittantanárával talákoztam. 60 gyermeket tanít hittanra. Mesélte hogy kézműves foglalkozásokat, játékokat szokott tartani az órákon és van bibliás asztal is ahol a gyerekek bibliai történetekkel ismerkedhetnek. Néha még focizni s beáll a gyerekekkel, mert gyakran kérik, hogy “Terike néni álljon be kapusnak.” 

Nagyon fontos a következetesség a tanár részéről -fogalmazta meg Terike- hogy az egymást kölcsönösen tiszteletét fenntartó szabályokat betartsák a gyerekek, hiszen csak így tud hosszú távon együtt működni tanár és diák. Azonban a hittanórákon nem kötelezi a gyerekeket vallásos vagy hitbeli cselekedetekre. Dönthetnek, hogy mit szeretnének csinálni az órán. Az egyik hittanos kisfiú, Kevin, mindig nagyon buzgó volt órákon. Amikor meghalt az apukája, azt mondta, hogy nem szeretne részt venni a Bibliás foglalkozáson, de a hittanórán maradna hogyha lehetéséges. Terike megengedte neki, hogy játékkal töltse a hittanórákat. Néhány hónap múlva visszatért a kisfiú a Bibliás asztalhoz. Mind a gyermekek mind az iskola számára áldásos Terike néni munkája. Örülünk, hogy segíthettünk!

 

Shopping Cart