Amaro Del

Az Amaro Del meglehetősen aktív csapat volt az elmúlt évtizedekben. Első albumuk 2002-ben jelent meg Our God címmel, melyet egy évvel később a második album, az Aven Roma követett. A harmadik korongra kicsit várni kellett, így csak 2009-ben látott napvilágot Ashunen címmel, ám kétféle kivitelben: egy elegánsabb, szövegkönyvvel ellátott hanglemez, valamint egy olcsóbb MP3 formátumú anyag formájában. Utóbbira a munkácsi cigánytelepen forgatott videoklip is rákerült.

Az Amaro Del számos alkalommal lépett fel a legváltozatosabb helyszínek és körülmények között. Előfordult, hogy egy kukoricamező szélén állva énekeltek, máskor klubhelyiségben szólaltak meg a dalok, vagy éppen több ezer ember előtt álltak színpadra az EzAzANap! fesztiválokon. Felléptek Németországban, Dániában, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban és a környező kelet-európai országokban. A zenekar majdnem két évtizedes pályafutása alatt nem pusztán a pergő és érzelemdús cigány dicsőítésre tette a hangsúlyt, de a dalok között a fiúk személyes bizonyságtételek formájában is igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy Isten szereti a romákat, és képes megváltoztatni az életüket. (A zenekar neve egyébként azt jelenti: “A mi Istenünk”.)

Noha a srácok most pihenőre kényszerülnek, a csapat és a kiadó úgy gondolta, megajándékozza az érdeklődőket azzal a lehetőséggel, hogy mindhárom fentebb említett album teljes anyagát ingyen elérhetővé teszi. Ha szeretnéd letölteni ezeket a lemezeket, a következő linken keresztül egy ingyenes regisztrációt követően megteheted:

Our God (2002) – Aven Roma (2003) – Ashunen (2009)

Shopping Cart